Overview

Comtrade is a young, innovative and dynamic IT company who opened their Global Headquarters in Sandyford, Dublin in 2018. We were asked to design and fitout the offices and reflect these values within the scheme.

The requirements included an open-plan office, break out spaces, canteen, boardroom, meeting rooms and phone booths. The design also needed to be in keeping with their other international offices.

  • CLIENT NAME

    Comtrade Digital Services
  • LOCATION

    Sandyford, Dublin
  • DURATION

    4 Weeks
  • SIZE

    5,000 sq. ft.

THE PROCESS

A space where fun means business

The Cat B fitout in the penthouse space in Blackthorn House, Sandyford was completed over a 4-week period.

Fun was part of the brief with custom made neon signs in the canteen and a boardroom table that turned into a ping pong table when not in use. The scheme including the use of raw materials, colourful wall graphics and an eclectic furniture selection all needed to appeal to a young demographic.

The quirky theme was also brought to life through the use of graphics on meeting room external walls and doors, interesting and unusual furniture pieces, superhero graphics on toilet doors and an open and inviting kitchen area.

Comtrade Digital Services is situated in a multi tenanted building and on the 3rd floor. Our process ensured no disruption during normal working hours for the other occupants.

A full overhaul and refurbishment of the existing M&E systems was required with additional cooling added for the comms area.

The works comprised of;

  • New flooring
  • Formal and informal meeting rooms ranging from privacy booths to a townhall
  • Construction of a new staff kitchen area with seating that doubled as informal meeting area
  • Furniture installation
  • Chill out area with views of the Dublin Mountains

THE SOLUTION

Global headquarters created  in Dublin work space

The result is an office design that uses the space efficiently, is in keeping with the client’s other international offices and maximises its penthouse position where views of the mountains were maximised.