Overview

The project at Spectrum House, London was carried out on behalf of the client Workspace plc. The scope included a complete high spec refurbishment of three floors, loading areas and cladding to the central courtyard areas.

  • CLIENT NAME

    Workspace plc.
  • LOCATION

    Spectrum House
  • DURATION

    22 Weeks
  • SIZE

    25,000 sq. ft.

THE PROCESS

Access all areasĀ  in live London location

The substantial works were completed over a 22-week period and were carried out within a live building environment. The project resulted in the formation of new office units over two floors as welll as the installation of break out areas. Mechanical and electrical systems were recognifured.

The refurbishment of all common parts included a new entrance and the installation of a platform allowing for disability access to main entrance.

Throughout the building and on every floor, our team undertook:

  • Redecoration of all corridors and stairwells including sandblasting of walls and corridor floors
  • Refurbishment of WCs on all floors
  • Construction of multiple new shower blocks
  • Construction of kitchen facilities

External works included new canopies to the courtyard area and the installation of metal cladding. This solution is naturally resistant to corrosion, is extremely durable and does not require costly maintenance.

THE SOLUTION

Stepping into high spec work spaces

The central courtyard and gated archway offer a fantastic focal point at Spectrum House. The high spec refurbishment has delivered a workspace with a premium look and feel with facilities to cater for the many occupants.